ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοχές που εξυπηρετούμε: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο πολιτισμός δεν καλλιεργείται μόνο μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια. Αντίθετα, προϋποθέτει ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν, μαθαίνουν και ψυχαγωγούνται. Γι΄αυτό από τις πρώτες τάξεις, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικά όργανα και συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια. Στις δύο μεγαλύτερες τάξεις οι μαθητές μαθαίνουν να παίζουν μελωδίες με μουσικό όργανο (φλογέρα, πιανίκα, μεταλλόφωνο). Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα εξατομικευμένης εκμάθησης πιάνου και κιθάρας.

Επιπλέον, μέσω της εικαστικής αγωγής και της δραματοποιημένης τέχνης, που κατέχουν εξίσουν σημαντική θέση στο διδακτικό μας πρόγραμμα, ενισχύεται η αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και η ενσυναίσθηση. Μια ακόμα σημαντική πτυχή της σχολικής μας πραγματικότητας είναι οι σχολικές γιορτές, κατά τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να γίνουν «κοινωνοί» του πολιτισμού μας. Συχνά διοργανώνονται παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς στον χώρο του σχολείου αλλά και διαδραστικά δρώμενα αφιερωμένα σε βιβλία. Έτσι ενδυναμώνεται η φιλαναγνωσία.

Η αγάπη όμως για τον πολιτισμό επεκτείνεται και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, καθώς κάθε μήνα οργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία, εκπαιδευτικούς χώρους και παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Όλες οι εκδρομές μας έχουν σαφές παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον.

ΓΙΟΡΤΕΣ

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ